dissabte, 26 d’abril del 2014

DUES RECEPTES AMB ALGUES

Sopa de Wakame i Shiitake amb Croquetes de Llenties Vermelles


Ingredients:
1 Porro
1 Branca d'Api
1 Nap ( opcional )
2 Pastanagues
5 o 6 xiitakes
1 o 2 tires d'alga wakame
1 Got de Llenties Vermelles
1 Ceba
1 Dent d'All
Orenga, bastant julivert, sal d'herbes.




Preparació:
En una Cassola amb una mica d'oli saltejar el porro,l'api ,el nap , les pastanagues, els shiitakes i l'alga 
wakame tallat tot a trossets. Afegir Aigua Bullint (1 litre aprox . ) Lleugerament salada, coure 20' aprox.


Preparació de les Croquetes:
Posar en remull les llenties amb un got d'aigua lleugerament salada ( fins que s'absorbeixi ).
En una paella amb una mica d'oli saltejar la ceba tallada a mitges llunes de 10 a 15'.
Barrejar la ceba amb les llenties, el gra d'all, l'orenga i el julivert, batre-ho tot junt -ha de quedar una
pasta espessa. Amb una cullera fem croquetes que fregirem en oli calent. Les deixarem damunt de paper
absorbent. Afegir a la sopa en el moment de servir.


Vichyssoise amb Xips d'Alga Dulse






Ingredients: 
3 Porros 
1/2 gotet de mirin (o vi blanc) 
100 gr. d'Ametlles Mòltes 
1 lt. De Brou Vegetal 
150 cc. De Crema de Civada o Nata de soja 
2 o 3 trossos d'Alga Dulse


Preparació:
En una cassola amb una mica d'oli posar sofregir els porros (tallats a rodanxes) als 12' aprox. afegir el mirin o vi blanc i deixar reduir. A continuació afegir les ametlles i el brou vegetal (a punt d'ebullició) i continuar cuinant durant 20' més a foc mitjà baix. Apagar el foc, afegir la crema de civada o nata de soja i Batre tot junt fins que quedi una crema fina.

Preparació Xips d'Alga Dulse:
En una paella amb oli d'oliva ben calent posar a fregir les algues 1' aprox. treure i deixar sobre de paper absorbent. Fer Trossets. Queden molt cruixents. 




Servir la Vichyssoise amb les xips d'alga. Es pot prendre tèbia o freda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada