dimecres, 8 de juliol del 2015

MADALENES D'ESPELTA

Primer que res dir que tenint en compte les temperatures a casa nostra d'aquest dilluns es pot considerar tot un èxit de participació. Unes quantes valentes es van atrevir a sortir de casa i venir a participar d'aquest primer taller de cuina al Rostoll, tot i sabent que la temperatura ratllava els 39º tan al carrer com dins el local i que amb el forn en marxa potser ens quedariem curts.
"Per fer unes madalenes esponjoses, hi ha un parell de premises que s'han de tenir en compte", en va dir l'Èrica:
 La primera que el procés de blanquejar i batre el conjunt de la massa és molt millor de poder-lo fer amb una batedora, cosa que fa airejar millor el conjunt de la massa; la segona i també molt important és deixar reposar la massa a la nevera un mínim de 4 hores perquè agafi la consistència desitjada, dit això aquí us deixo la recepta tal i com ens la va preparar l'Èrica del Forn de Fonollosa.

Necessitarem:
250 gr. de farina d'espelta eco.
5 gr. de bicarbonat
1 cull. sopera de mel
125 ml. de llet
100 ml. d'oli d'oliva AOVE
150. de sucre de canya
pessic de sal
la ratlladura de mitja llimona
3 ous mitjans
1/2 cull. cafè de vainilla en pols
Primer barrejem els ous, el sucre, la mel, el pessic de sal i la vainila fins a blanquejar.
Tot seguit hi anem afegint la llet i l'oli incorporant-los a mida que s'integrin a la massa,
Farem el mateix amb la farina i el bicarbonat que els haurem barrejat prèviament per evitar grumolls.A última hora hi afegirem la pell de llimona -mireu de no ratllar la part blanca de la pell perquè és amargant-
Deixeu reposar unes hores a la nevera i tot seguit amb l'ajuda d'una màniga pastissera aneu omplint els motlles de madalenes.
Preescalfeu el forn a 220º i en aquest punt hi poseu les madalenes i abaixeu la temperatura a 180º.
En uns 12 a 15 minuts ja tindreu les madalenes fetes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada