"Per fer unes madalenes esponjoses, hi ha un parell de premises que s'han de tenir en compte", en va dir l'Èrica:
La primera que el procés de blanquejar i batre el conjunt de la massa és molt millor de poder-lo fer amb una batedora, cosa que fa airejar millor el conjunt de la massa; la segona i també molt important és deixar reposar la massa a la nevera un mínim de 4 hores perquè agafi la consistència desitjada, dit això aquí us deixo la recepta tal i com ens la va preparar l'Èrica del Forn de Fonollosa.
Necessitarem:
250 gr. de farina d'espelta eco.
5 gr. de bicarbonat
1 cull. sopera de mel
125 ml. de llet
100 ml. d'oli d'oliva AOVE
150. de sucre de canya
pessic de sal
la ratlladura de mitja llimona
3 ous mitjans
1/2 cull. cafè de vainilla en pols
Primer barrejem els ous, el sucre, la mel, el pessic de sal i la vainila fins a blanquejar.
Tot seguit hi anem afegint la llet i l'oli incorporant-los a mida que s'integrin a la massa,
Farem el mateix amb la farina i el bicarbonat que els haurem barrejat prèviament per evitar grumolls.A última hora hi afegirem la pell de llimona -mireu de no ratllar la part blanca de la pell perquè és amargant-
Deixeu reposar unes hores a la nevera i tot seguit amb l'ajuda d'una màniga pastissera aneu omplint els motlles de madalenes.
Preescalfeu el forn a 220º i en aquest punt hi poseu les madalenes i abaixeu la temperatura a 180º.
En uns 12 a 15 minuts ja tindreu les madalenes fetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada